Piškotki in politika zasebnosti

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrditvijo registracije dovoljujete, da Zavod RAJART umetniško ustvarjanje, rajkopozar.com vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po »Zakonu o varstvu osebnih podatkov« (Uradni list RS št. 59/99, 57/01).

 

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Zavod RAJART umetniško ustvarjanje, rajkopozar.com zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostali produkti zavoda RAJART umetniško ustvarjanje.

 

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Naziv: Zavod RAJART umetniško ustvarjanje

Naslov: Župelevec 35, Župelevec, 8258 Kapele

Matična številka: 8683794000

Davčna številka: 14896524

Nismo zavezanci za DDV

e-pošta: info@rajkopozar.com

TRR: SI56 0237 3026 3437 574

 

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine zavoda RAJART umetniško ustvarjanje (e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostale produktezavoda RAJART umetniško ustvarjanje, morate izpolniti obrazec, naročilnico, prijavo ali registracijo na spletni strani rajkopozar.com. Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/registracije in potrditvijo posredujete zavoda RAJART umetniško ustvarjanje naslednje kontaktne podatke:

  • Ime
  • Priimek
  • podjetje, v katerem ste zaposleni ali čigar ste lastnik
  • e-poštni naslov
  • naslov bivališča ali naslov za dostavo.

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov zavoda RAJART umetniško ustvarjanje, na katere ste se naročili. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov zavoda RAJART umetniško ustvarjanje.

Zavod RAJART umetniško ustvarjanje spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu rajkopozar.com določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na zavod RAJART umetniško ustvarjanje, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. zavod RAJART umetniško ustvarjanje ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij. 

 

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodke, publikacije in ostale produkte zavoda RAJART umetniško ustvarjanje obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani robertandolsek.com na spletni naročilnici ali na povezavi »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava« kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od zavoda RAJART umetniško ustvarjanje oz. preko elektronske pošte na naslov info@rajkopozar.com. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah zavoda RAJART umetniško ustvarjanje (e-novicah, dogodkih, publikacijah in ostalih produktih zavoda RAJART umetniško ustvarjanje). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu info@rajkopozar.com. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

 

Čas hrambe osebnih podatkov 

Zavod RAJART umetniško ustvarjanje hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic, vabil na dogodke, publikacij in ostalih produktov rajkopozar.com), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani rajkopozar.com in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu zavoda RAJART blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, zavod RAJART umetniško ustvarjanje izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

 

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. 

 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. 

 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

–  za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

–  za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

–  na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene

–  za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoči prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi

–  za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

–  za delovanje določnih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaš napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočen.